PROJECT: MCCORMACK PARK

project detail

End Client: Hobsons Bay City Council
Date: 2012
Project value: $360k (over 2 stages)

Consultation with Hobsons Bay City Council and various community groups uncovered the desire for natural play elements in Laverton which allow both passive and active play opportunities for individuals and groups.

 
The final design aimed to include elements such as  shade provision, tree climbing, intimate spaces, landform variation, loose parts, experimentation opportunities, sand play, aesthetic qualities, habitat provision, exploration and much more.


The picnic space is as an extension of the plays pace and contains additional natural play elements including climbing logs and rocks. This area acts as both a passive barrier between and a link to the existing skate park allowing supervision of both sites from a central location. The space includes a shelter and large format tables allowing for group gatherings.