PROJECT: GALLIPOLI PARK MARYSVILLE

project detail

End Client: Victorian Bushfire Reconstruction and Recovery Authority
Date: 2011
Playground Designer: Ric McConaghy
Head Contractor: Bovis Lend Lease

This project was driven by the tragic events which lead to the re-development of the site. It is a space designed by the community for the community, and demonstrates a successful collaboration between the designers, facilitators and the community.  

The consultation process led to the inclusion of the following elements:

Reflection Garden: a space allowing for reflection on the event, both as an individual and community.

Kin Play space: A celebration of the present and the encouraged reactivation of the site through the exuberance of youth and the coming together and meeting place for the community.

New Life Sculpture: a central sculpture representative of the rebuilding of the community and looking to the future.